Blog 2015 29er World Championships Pwllheli

29er2015logo 11e Update 14 augustus: 29er World Championships 2015 Pwllheli, Noord Wales. Hieronder het blog over het wel en wee van de Nederlandse deelnemers in de voorbereiding naar en tijdens de 2015 29er World Championships.

 

 


14 augustus 2015

It was heroes day. The day where they were made and many hearts were broken.

Het WK 2015 zit er op.
De regen van de nacht hiervoor was nog niet helemaal weg. Dus begon de dag met de eerste start om 10.30 met wat lichte regen en een beetje wind. Uiteindelijk wist het racecommitee in alle fleets 4 wedstrijden te laten varen. Bij de laatste wedstrijd was de wind inmiddels aangewakkerd tot 20 knopen. Afzien tot aan het eind dus.

Blije gezichten bij de Nederlandse teams?  Nee eigenlijk niet. Misschien alleen bij Pieter en Richard. Zij gingen met de enige prijs voor Nederland naar huis.

De stand van de NED-teams:

Plaats in vloot (plaats gisteren)HelmCrewVloot
20 (16)Pieter van LeijenRichard SchuurmansGoud
21 (23)Cas van DongenRobin BeckerGoud
20 (14)Odile van AanholtQuinten BramervaerZilver
27 (22)Willemijn OffermanManus OffermanZilver
36 (30)Ismene UsmanOle NissenZilver
47 (38)Sterre VrijenhoekIris van GerrevinkZilver
10 (3)Bo van Wendel de JodeElise de RuyterBrons
50 (41)Thomas SnoekTimen BeemsterBrons
74 (77)Saskia VisserHilde den BoerBrons

Klik hier voor alle resultaten

Video van dag 6


13 augustus 2015

Rain, what rain? Wind, what wind?

Opnieuw een enerverende dag in Pwllheli. De verwachting was dat rond de middag de wind zou wegzakken, dus men ging om 10 uur snel het water op. Tot 14.00 uur konden er in alle fleets 2 wedstrijden gevaren worden. Hierna werden de boten naar de kant gestuurd om te wachten op de middagwind. Tot aan de middag stond er een redelijke wind, maximaal 8 knopen.
Na de middag kwam de wind wat moeilijk op gang en bleef hangen op maximaal 6 knopen. Uiteindelijk kon er in alle fleets nog 1 wedstrijd gevaren worden. Het werd wel weer een latertje. Het overgebleven deel van fleet zilver wist nog net voor de schemering de haven te bereiken nadat ongeveer 20 boten met een BFD het strijdtoneel al verlaten hadden. Gelukkig bleef de verwachte regen uit.
De top 10 in alle fleets is behoorlijk door elkaar geschud. In brons hebben Bo en Elise hun plaats 3 behouden. In goud en zilver draait Nederland nog niet mee in de top 10. In goud hebben de jongensteams zich wel wat herpakt na de teleurstelling van gisteren. Voor de meeste andere teams kleine verliezen in zilver en brons.

De stand van de NED-teams.

Plaats in vloot (plaats gisteren)HelmCrewVloot
16 (32)Pieter van LeijenRichard SchuurmansGoud
23 (31)Cas van DongenRobin BeckerGoud
14 (18)Odile van AanholtQuinten BramervaerZilver
22 (20)Willemijn OffermanManus OffermanZilver
30 (24)Ismene UsmanOle NissenZilver
38 (34)Sterre VrijenhoekIris van GerrevinkZilver
3 (3)Bo van Wendel de JodeElise de RuyterBrons
41 (42)Thomas SnoekTimen BeemsterBrons
77 (76)Saskia VisserHilde den BoerBrons

Klik hier voor alle resultaten

Video van dag 5


12 augustus 2015

“What a difference a day makes” De dag begon met wind die uit alle richtingen kwam met 0 knopen. Het wachten op de goede wind duurde tot 15.00 uur. Vanaf dat moment gingen de boten uiteindelijk het water op. De wind was inmiddels aangetrokken tot 8 tot 11 knopen uit een meest noordelijke richting. Pas tegen 20.00 uur kwamen de laatste boten van het water. Wisselende resultaten voor de Nederlandse teams. De mannenteams in de Gold fleet hadden hun dag niet. In zilver stegen Willemijn en Manus 20 plaatsen, Sterre en Iris stegen 7 plaatsen. In brons geen stijgers. Bo en Elise staan wel op een uitstekende 3e plek.

Dag-4 De stand van de NED-teams.

Plaats in vloot (plaats gisteren)HelmCrewVloot
31 (29)Cas van DongenRobin BeckerGoud
32 (16)Pieter van LeijenRichard SchuurmansGoud
18 (2)Odile van AanholtQuinten BramervaerZilver
20 (40)Willemijn OffermanManus OffermanZilver
24 (8)Ismene UsmanOle NissenZilver
34 (41)Sterre VrijenhoekIris van GerrevinkZilver
3 (4)Bo van Wendel de JodeElise de RuyterBrons
42 (15)Thomas SnoekTimen BeemsterBrons
76 (66)Saskia VisserHilde den BoerBrons

Klik hier voor alle resultaten

Klik hier voor de foto’s van 12 augustus

Video van dag 4


11 augustus 2015

Vandaag is er niet gevaren. De qualifier races zitten er op. De wind van de dag begon zuid 4-7 knopen en bleef staan tot 11:30 maar wel shiftend tussen 300 en 360 graden. Besloten werd om de boten toch het water op te laten gaan, hoewel de wind voorspelling in strijd was met de werkelijke omstandigheden op het water. Helaas draaide de wind naar rechts, en viel helemaal weg. De wind kwam daarna wel af en toe wat terug maar bleef draaien. Omdat er ook nog eens op 2 banen zou worden gevaren en deze banen grote verschillen vertoonden in de windsituatie is uiteindelijk besloten geen races te varen. De stand van gisteren wordt dus de uiteindelijke lijst voor de verdeling over de vloten. Een aantal zeilers zal hiermee teleurgesteld zijn. But that’s the way it is.

De indeling voor de fleets is als volgt. Nummer 1 – 50 Gold fleet, 51 – 100 Silver Fleet, 101-193 Bronze Fleet.

Officieus is er al een wereldkampioen. GBR11, Mimi El-Khazinder en Emma Loveridge nemen als enige dames deel in de gold fleet en zijn daarmee dus wereldkampioen bij de dames.

FilevormingDe verdelingen van de NED-teams:

PlaatsHelmCrewVloot
16Pieter van LeijenRichard SchuurmansGoud
29Cas van DongenRobin BeckerGoud
52Odile van AanholtQuinten BramervaerZilver
58Ismene UsmanOle NissenZilver
90Willemijn OffermanManus OffermanZilver
91Sterre VrijenhoekIris van GerrevinkZilver
104Bo van Wendel de JodeElise de RuyterBrons
115Thomas SnoekTimen BeemsterBrons
166Saskia VisserHilde den BoerBrons

De punten van de stand worden als niet aftrekbaar resultaat meegenomen de Fleet races. Een aantal resultaten zijn aangepast t.o.v. de lijst van gisteren door verwerking van redresses.

Klik hier voor de foto’s van 11 augustus

Video van dag 3


10 augustus 2015

Day 2 got off in more heavy conditions than day one. 18 Knots South West constant, gusting mid 25’s, moderate seas and with the sun shining bright by 11:30, this is sailing.

Resultaten van de Nederlanders:

PlaatsHelmCrewPunten
16Pieter van LeijenRichard Schuurmans34
30Cas van DongenRobin Becker44
52Odile van AanholtQuinten Bramervaer77
64Ismene UsmanOle Nissen96
90Willemijn OffermanManus Offerman134
91Sterre VrijenhoekIris van Gerrevink136
105Bo van Wendel de JodeElise de Ruyter150
117Thomas SnoekTimen Beemster163
168Saskia VisserHilde den Boer260

Klik hier voor allle resultaten

Klik hier voor de foto’s van 10 augustus

Video van dag:


9 augustus 2015

Een dag die met drizzle begon, maar uiteindelijk werd het een prachtige zeildag. Wind and Waves and …. Results. 3 NED-teams bij de eerste 40.
 Dag 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stand na de eerste dag, klik hier

Video from today’s racing! (day 1)

8 augustus 2015

Vandaag zijn de laatste trainingen gedaan, de practice race gehouden en de boten gewassen en tip-top in orde gemaakt. Iedereen is er klaar voor. Een filmpje van de laatste trainingssessie kun je hier vinden.

Foto’s van 8 augustus

Vanmiddag was de opening van de Worlds 29er.

Optocht Worlds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk hier de filmpjes.

Film 1 

Film 2

Hoe kun je het evenement volgen via de sociale media?

Main Event Site – http://www.29erworlds.org/

Race Tracking – http://tractrac.com Twitter

Updates – ‪#‎29erRacing

Results via deze pagina


7 augustus 2015

Zoals al eerder genoemd, een rustige dag voor de zeilers. Alle teams hebben zich ingeschreven en verder heeft iedereen zich bezig gehouden met andere dingen dan zeilen. Een greep uit de activiteiten, golven, een rondje met de auto door het mooie Noord-Wales en met de trein Snowdon op. En natuurlijk zingen voor de jarige job Rob.


6 augustus 2015

“Good Day Sunshine”, dat zongen de Beatles in 1966. En dat was vandaag in Pwllheli niets te veel gezegd. Eindelijk een dag zonder regen en met de zon tussen de stapelwolken. Vandaag stond de meting van de boten op het programma. En het goed nieuws, alle Nederlandse boten voldoen aan de eisen. Belangrijkste zaken die gecontroleerd waren, gewicht en lengte van de voorstag. Alle “losse grote” onderdelen zijn van een sticker met nummer voorzien. ’s Middags zijn nog wat boten het water opgegaan voor een trainingsrondje op het azuurblauwe water. Want het kan hier best mooi zijn 😉 Morgen een lay-day, en de verjaardag van Rob Seepers.

Meting Worlds 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 5 augustus 2015

Weer een regenachtige dag in Wales. De wind is beduidend minder hard dan de dag er voor. De golven zijn nog wel hoog. Op diverse plaatsen breken ze op zee. “Wind 15 knots gusting 20 knots and lumpy seas” twittert de organisatie van de UK Nationals. Een paar uurtjes getraind en de dag afgesloten met een paar wedstrijdjes. Om een indruk te krijgen van de omstandigheden klik hier op de foto’s van de UK Nationals.

Scuttlebutt Sailing News schrijft over de aankomende 29er Worlds dit.


4 augustus 2015

Vanwege de harde wind en de hoge golven is men vandaag niet het water op gegaan. Ook de boten van de UK Nationals zijn de hele dag aan de kant gebleven. Het hek van het boten-opstelterrein bleef op slot. Rob bespreekt nog wel de weerssituatie en zaken rond golven en stroming. Voor de rest klussen of een lay-day.

Voor morgen ziet het er iets gunstiger uit.

weer Pwllheli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 3 augustus 2015

Vandaag een trainingsdag die vanmorgen weer met wat regen begon, maar na 2 uur veranderde in een middag met zon. De wind rond 15 knopen en behoorlijke golven die het varen toch weer lastig maakten. Wat speedtesten gedaan en de middag afgesloten met een paar onderlinge wedstrijden.

Foto’s van vandaag zijn niet beschikbaar, maar om toch in de stemming te komen een video van een Engels team (GBR2223) in Pwllheli.


2 augustus 2015

Alle zeilers en ouders, verzorgers en trainers hebben de oversteek naar Engeland zonder problemen kunnen maken ondanks boerenprotesten, stakingen en vluchtelingen rondom het haventerrein van Calais. Vandaag is er van 1 tot 5 uur getraind op water van Tremadoc Bay waar op dit moment ook de UK Nationals 29er worden gehouden. Na wat regen in de morgen, waren de omstandigheden s middags prima. Af en toe zon tussen de wolken en goede wind. Een verval van bijna 5 meter op dit moment in Pwllheli maakt wel dat je soms een heel eind met je boot over het strand moeten lopen.

WK2015-02WK2015-01

 

 

 

 

 

Bekijk ook de video van de ludieke opening van de UK nationals.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.