Over de 29er

De 29er is een tweepersoons High Performance skiff met asymmetrische spinnaker en enkele trapeze; een extreme zeilboot gekenmerkt door een modern tuig en een platte romp, waarmee snelheden boven de 20 knopen gehaald kunnen worden. Met meer dan 2800 boten in 20 jaar tijd, een eigen internationale organisatie en vijf bouwers die overal over de wereld identieke boten afleveren, is het een volwaardige klasse. De 29er staat garant voor spektakel op het water en is uitdagend voor de jeugd, zowel jongens als meisjes. Het is niet voor niks een van de snelst groeiende klassen ter wereld. Sinds 2006 zet de Dutch High Performance Sailing Classes (voorheen de Nederlandse 29er en 49er Klassenorganisatie) zich in voor de ontwikkeling van de 29er in ons land.

En met succes, er zijn inmiddels 35 boten op de Nederlandse wateren. Bovendien heeft een aantal fanantieke jeugdteams zich omhoog gewerkt tot de internationale top.

Wereldkampioen bij de dames en Europees Kampioen zijn prestaties waar we als Nederlandse klassenorganisatie terecht trots op mogen zijn.

Bijna ieder weekend wordt er door de Nederlandse 29er en 49er Klassenorganisatie een training dan wel wedstrijd georganiseerd voor de 29er. Daarnaast verzorgen we jaarlijks een aantal trainingsweken, meestal tijdens de schoolvakanties. 

29er specificaties