Over de 29er

De 29er is een tweepersoons High Performance skiff met asymmetrische spinnaker en enkele trapeze; een extreme zeilboot gekenmerkt door een modern tuig en een platte romp, waarmee spectaculaire snelheden van boven de 20 knopen gehaald kunnen worden. Met meer dan 2800 boten in 20 jaar tijd, een eigen internationale organisatie en vijf bouwers die overal over de wereld identieke boten afleveren, is de 29er een van de snelst groeiende klassen ter wereld. Tevens biedt deze boot een interessante opstap naar de Olympische klassenboten, de 49er FX en 49er. De 29er staat garant voor spektakel op het water en is een uitdagende boot.

En met succes, er zijn inmiddels rond de 35 boten op de Nederlandse wateren. Bovendien heeft een aantal gedreven jeugdteams zich omhoog gewerkt tot de internationale top. Wereldkampioen bij de dames en Europees Kampioen zijn prestaties waar we als Nederlandse klassenorganisatie terecht trots op mogen zijn.

Praktisch ieder weekend wordt er door de Nederlandse 29er Klassenorganisatie een training of wedstrijd georganiseerd. We varen nationale en internationale regatta’s, vanzelfsprekend het EK, WK en tevens de ISAF Jeugd Wereldkampioenschappen. Daarnaast verzorgen we jaarlijks een aantal trainingsweken, meestal tijdens de schoolvakanties.

Ook enthousiast geworden? Neem contact met ons op: 29er@dutchhighperformancesailing.nl of kijk op de jaarkalender en neem deel aan een van de 29er opstapdagen.

29er specificaties