Elementor #3565

De Nederlandse 29er en 49er klassenorganisatie en de Nacra15 en Nacra 17 klassen hebben besloten de krachten te bundelen. De vernieuwde klassenorganisatie vertegenwoordigt alle zeilers in de 29er, 49er FX, 49er, Nacra 15 en Nacra 17 klassen. Tevens voeren wij het secretariaat van de 420 klasse.

We gaan gezamenlijk verder als de:

Dutch High Performance Sailing Classes

Technische innovaties maken dat de zeilsport zich enorm snel ontwikkelt. De introductie van composiet materialen, fathead laminaatzeilen en foiling zijn enkele voorbeelden van de toekomst van wedstrijdzeilen. Door de samenwerking van de High Performance Sailing klassen denken klaar te staan voor die mooie toekomst. Bovendien wil de vernieuwde klassenorganisatie een krachtiger en professioneler partner zijn voor leveranciers, sponsoren, evenementen, het Watersportverbond en het NOC/NSF.

Alle klassen hebben hun eigen vertegenwoordiger in ons bestuur, te weten:

29er                 Sven Karsenbarg

49er(FX)         Leo Becker

Nacra15         Olivier Savelon en Arend Bouwer

Nacra 17 wordt later ingevuld

Om deze prachtige ontwikkeling kracht bij te zetten is er afgelopen jaar een samenwerking aangegaan met United 4 Sailing, Dutch Youth Regatta en het Watersportverbond (ONK). Er is gestart met een High Performance baan. We moedigen alle zeilers aan, deel te nemen aan de U4’s, DYR en het ONK. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.