NATIONALE TRAINING TEAM - WATERSPORTVERBOND

Onze klassenvereniging werkt nauw samen met het Watersportverbond op het gebied van trainingen en wedstrijdplanning.


Via selectiewedstrijden en wildcards worden de best presterende en meest gecommitteerde sporters uitgenodigd voor de Nationale Training Teams (NTT). De trainingen worden georganiseerd door een samenwerking van de klassenorganisaties uit de voorkeurslijn en het Watersportverbond. De meeste nationale trainingen vinden plaats bij het International Sailing Center in Medemblik.

Onder begeleiding van de klassencoaches van het Nationale Training Team wordt een centraal trainingsprogramma afgewerkt van rond de 120 dagen per jaar en worden er nationale- en internationale wedstrijden bezocht. Vrijdag, zaterdag en zondag wordt er vaak gevaren. Het seizoen loopt van 1 oktober tot en met 1 oktober het jaar erop.


Samenstelling Nationale Training Teams

In de volgende klassen worden Nationale Training Teams geformeerd. Toelating tot deze teams gebeurt via de najaarsselectiewedstrijden. Meer informatie over deze selectiewedstrijden en de bijbehorende programma's is te vinden via de website van de klassenorganisaties.

In de N15, 49er/Fx en 29er worden 5 teams uitgenodigd voor het NTT.


NTT dagen

Een aantal keer per jaar komen alle Nationale Training Teams samen in Medemblik of Scheveningen, of online, tijdens de centraal georganiseerde NTT dagen. Deze dagen worden gekenmerkt door bijeenkomsten met centrale thema's, informatiebijeenkomsten, kennisuitwisseling, kaderbegeleiding, coachplatforms (NCP), inbreng van specialisten, talentscouting en kennismaking met vervolgklassen.


Faciliteiten en kosten

De kosten voor de nationale trainingen worden verrekend via de klassenorganisaties. De (meer)kosten voor internationale stages en wedstrijden worden meestal apart verrekend.

Sporters uit de Nationale Training Teams (NTT) kunnen gebruik maken van onderstaande faciliteiten en expertise. Hiervoor geldt een jaarlijkse bijdrage van 210 euro, die in 3 termijnen wordt gefactureerd.

  • Coördinatie Nationale Beloften trainingen

  • Opleiding en begeleiding Beloftencoach

  • Toekenning talentstatus (NOC*NSF) en toegang tot leerlijnen NOC*NSF (fysiek, voeding, prestatiegedrag)

  • Toegang tot expertise opgebouwd binnen Talentplan en Topzeilacademie (onder andere middels NTT-dagen)

  • Gebruik Sailing Center Medemblik, of Topzeilacademie (afhankelijk van lokatie trainingen)

  • Stalling boot (op trolley) op landtong Medemblik.


Hieronder vind je een aantal nuttige links naar de site van het Watersportverbond.