Onboarding

INHOUDSOPGAVE

WELKOM

Beste zeilouder,

Welkom in de groep van 29er / Nacra 15 klasse ouders. Met dit bericht willen wij jullie graag wegwijs maken in het reilen en zeilen van de organisatie. Hieronder een verzameling van tips, tricks en tradities die in deze klasse in de loop der jaren is gegroeid en wordt gekoesterd.

Namens de klasse en de ouders: Veel plezier in onze klasse en fair winds!

ORGANISATIE KLASSE EN JAARAGENDA

DHPS classes

De klassen 29er, 49er FX, 49er, Nacra15 en Nacra17 zijn onderdeel van het Watersportverbond Talentplan. Training en coaching voor 29er, 49er FX, 49er, Nacra15 en Nacra17 wordt georganiseerd door de Dutch High Performance Classes (DHPSC) met steun van het Watersportverbond.

Bestuur en commissies

Hoofdcoach: Marc de Haas

NTT coach 29er: Dirk Bennen

NTT coach 49er FX en 49er: Floris van der Werken

NTT coach Nacra15: Daniel Bramervaer

Coördinator regio Noord: Dirk Nico Bennen

Coördinator regio Midden/Zuid: Remco Hoeffnagel

Bestuur DHPS

Wat wordt er van je verwacht als ouder?

De klasse kan niet draaien zonder actieve ouderparticipatie. Als ouder wordt verwacht dat je een aantal keer per seizoen helpt bij de wedstrijden in Nederland. Hieronder enkele voorbeelden: - HP racemanagementteam bij wedstrijden. De inzet wordt per wedstrijd geïnventariseerd door de wedstrijdcoördinator. Hulp van ouders is gewenst voor onder andere de volgende activiteiten:

  • Rescuebemanning – jaarlijks wordt hiertoe een rescuetraining aangeboden. ▪ Rescuestuurman: klein vaarbewijs is hiervoor benodigd.

  • Rescue RIB’s – er is een tekort aan ouders die hun RIB beschikbaar stellen tijdens de wedstrijden. Voor het ter beschikking stellen van een RIB krijgt de ouder desgewenst een vergoeding voor benzine met een maximum van € 30 per dag (na overleggen van een benzinebon).

  • Startschip – het assisteren bij het vlaggen en noteren van de uitslagen.

  • Walouder

- Op wedstrijddagen half uur vóór de voorbespreking koffieapparaat in de caravan aanzetten – groot pak Douwe Egberts grove maling filterkoffie meenemen en erin doen en zorgen voor koffie voor de volgende dag

- Caravan op orde brengen nadat iedereen het water op is

- Bij launchen: (bij de DYR) emmer met gele hesjes en scanapparaat ophalen bij het race office, na signaal launchevlag hijsen en alle talies scannen. Als iedereen het water op is: doorgeven aan het HP-wedstrijdcomité op het water en de emmer terugbrengen naar het race comité.

- Gedurende de dag: verantwoordelijk voor het opvangen van eerder teruggekomen zeilers en via de HP Race Management Team WhatsApp groep bevestigen dat een zeiler goed en veilig op de wal is aangekomen – let op: zeilers dienen zichzelf af te melden bij de race office.

- Bij terugkomst: emmer ophalen, alle zeilers uitchecken en afmelden.

- Vervoer van boten en van de klasse caravan – onderdeel van de jaarplanning ouders. - Deelname diverse bestuurscomité’s.

Voorts wordt verwacht dat je, al dan niet met meerdere ouders, een aantal keer de coördinatie op je neemt van een internationaal evenement. Hierbij organiseer je een aantal zaken van tevoren: - Accommodatie voor de groep

- Logistiek (vervoer zeilers en boten plus ribs)

- Financiële afwikkeling

- Ondersteuning van de zeilers ter plekke (koken, helpen met lunchpakketjes, hulp igv nood) Dit kun je uiteraard ook gezellig samen met meerdere ouders doen☺

ALV

De Algemene ledenvergadering, meestal eind januari in Scheveningen, stelt de jaaragenda vast.

Inschrijven internationale klasse en inschrijven nationale klasse

Wanneer je mee wilt doen aan de training dienen de zeilers tevens lid te worden van de DHPSC (KO). Dit is om administratieve kosten van de klasse te dekken. Opgeven gaat ook weer via de site.

Om mee te kunnen doen aan internationale klasse evenementen, dien je lid te worden van de internationale klasse. Let op zelf elke jaar in januari verlengen!

- 29er - opgeven via deze link.

- 49er – opgeven via deze link.

- Nacra15 – opgeven via deze link.

- Nacra17 – opgeven via deze link.

Het is gebruikelijk dat de stuurman/vrouw de aanmelding voor alle wedstrijden verzorgt en de kosten verrekent met de bemanning.

Selectieregelement

Actuele regelement is te downloaden van de website van de klasse.

Gedragsregels

De zeilers zijn gehouden aan de Dutch High Performance Sailing Classes gedragsregels. Het is een goed idee deze samen met de zeiler door te nemen.

Instroom

Gedurende het jaar is er een aantal transitionclinics voor zeilers die uit andere klassen instromen, en ook datingdagen voor zeilers die een maatje zoeken. Deze worden op de website bij de betreffende agenda bekend gemaakt. Zegt het met enthousiasme voort!

Sponsoring

Kijk voor de regels met betrekking tot plaatsing logo’s etcetera op de International Class Rules per klasse.

TRAININGEN

Trainingsprogramma

Onder dit programma trainen de kinderen het gehele jaar door in de weekenden; zowel op zaterdag als op zondag. Overzicht van de data is te vinden op de site. De meeste trainingen vinden in Medemblik plaats. Echter van tijd tot tijd wordt er ook op andere plaatsen gezeild. Rondom de DYR bijvoorbeeld vaak in Workum en tevens in Scheveningen. Gedurende de winterperiode wordt er grotendeels doorgezeild; dit gebeurt echter in de regio in de zogenaamde Regionale Trainings Centers (RTC); voor de zeilers uit het noorden van het land op

het Sneekermeer en voor de zeilers in de regio Midden en West op de Braassemermeer. De trainingen beginnen normaal gesproken om 10 uur ’s morgens (boten dienen dan opgetuigd te zijn) en zijn doorgaans tussen 16:00 en 17:00 uur afgelopen.

Opgeven voor trainingen

Wanneer de zeilers meetrainen met het nationale team kun je ofwel een blok trainingen afnemen (verplicht voor het Nationale Training Team) of je kunt een 10 ritten kaart kopen. Het door DHPSC vastgestelde programma vormt de kern van het High Performance Opleidingsplan. Opeenvolgende trainingsweekeinden zullen opeenvolgende onderwerpen hebben. Het meest efficiënte traject is daarom het volgen van alle trainingsweekeinden. Gedetailleerde info hierover plus de prijzen is ook te vinden op de site.

Overnachtingen Medemblik

Tijdens de trainingen in Medemblik kan overnacht worden in het Regattacenter. De kinderen dienen zelf de volgende zaken mee te nemen: dekbed of slaapzak, hoeslaken, kussen, toiletspullen en handdoek. Verder is er daar een volledig ingerichte keuken en kunnen de zeilers zelf koken of eten opwarmen dat ze van thuis mee hebben gekregen. Vaak wordt er ook met een paar groepen afgesproken om samen te eten of te koken.

Let op: Het is geen hotel: de zeilers worden geacht zelf de keuken en de slaapplaatsen op te ruimen en schoon achter te laten. Aanmelden vanaf februari

Boeken dient op voorhand te geschieden via Google docs. In februari zullen de zeilers uitgenodigd worden om via een link naar Google docs hun beschikbaarheid op te geven. Boeken kan (indien plaats beschikbaar) tot en met de woensdag voorafgaande aan het verblijfsweekend. Afrekening geschiedt per maand via factuur. De zeiler dient zijn email (voor factuur) op te geven alsmede telefoonnummer ouders (voor veiligheid).

Boekingen worden op donderdagochtend verwerkt, dus wijziging daarna is betalen.

Overnachtingen Scheveningen

Overnachten in het gebouw van de Topzeilacademie is helaas niet mogelijk. De zeilers zijn aangewezen op Airbnb en hostels in Scheveningen en Den Haag. Op tijd boeken is zeer wenselijk.

31 januari 2020 7

WEDSTRIJDEN

Binnenlandse wedstrijden

United4 wedstrijden

De twee in het voorjaar – april in Medemblik en mei in Workum – maken deel uit van de NTT selectie voorjaar. De twee in september – eerste in Workum en laatste in Medemblik – maken deel uit van de NTT-selectie najaar. Boek op tijd accommodatie als dat nodig is. Op It Soal zijn chalets, camper/kampeerplekken en een jachthaven.

Bij het Regatta Center in Medemblik is ook een jachthaven en er is een beperkt aantal camper/kampeerplekken op de groenstrook. Let erop dat je op tijd ter plaatse bent (reserveren tijdens de events is niet mogelijk) en na betaling de code van het washok krijgt. Ook zijn er diverse hotels in Workum en Medemblik.

Dutch Youth Regatta – Hemelvaartweekend Workum

De DYR is de selectie voor de World Sailing Youth Worlds in de zomer.

Het bijhouden van de tallies gebeurt per zeilklasse door twee per dag onderling aan te wijzen beachmasters (=ouders). Zij halen bij het race comité een emmer met oranje hesjes, een marifoon en het scanapparaat op. Als de launchvlag en de klassevlaggen worden gehesen, wordt begonnen met het scannen van elke zeiler. Na het launchen van de laatste zeilers, de emmer met de scanner, hesjes en marifoon inleveren bij het racecomité. ’s Middags herhaalt deze procedure zich in omgekeerde volgorde.

Open Dutch Sailing Championship – september Medemblik

Vindt altijd in het derde weekend van september plaats en maakt deel uit van de najaarsselectie voor het NTT (zie website) en de ODSC is selectie voor de World Sailing Youth Worlds in de winter.

Boterletter

Laatste wedstrijd van het seizoen op de Rotterdamse Zeilvereniging. Gezellig, kneuterig klein en koud!

Buitenlandse evenementen

In het trainingsprogramma is ruimte opgenomen om deel te nemen aan een aantal evenementen in het buitenland. Hierbij gaat het om trainingsweken, Eurocup 29er series, Super Series Nacra15, Europese en Wereldkampioenschappen, alsmede andere internationale regatta’s. Deelname gaat in overleg met de coach en/of via kwalificatie en wordt aan het begin van het seizoen vastgelegd. Voor assistentie van ouders bij deze evenementen, zie kopje ‘Wat wordt er van je verwacht als ouder’ op pagina 4.

Vervoer naar buitenlandse evenementen

Vervoer zeilboten en RIB’s: coördinatie via de hoofdcoach. Er is altijd behoefte aan mensen met een B of BE-rijbewijs met een auto die voldoende gewicht kan trekken.

Vervoer personen: coördinatie wordt per event door ouders op zich genomen.

COMMUNICATIE

Website

Veel informatie is te vinden op de website.

Email

De hoofdcoach communiceert alleen via email en telefoon i.v.m. vastleggen informatie. Periodiek wordt een Nieuwsbrief verstuurd door de hoofdcoach met informatie voor een periode van 4-6 weken.

GroepsApps

Voor de onderlinge communicatie is er een groepsapp met alle ouders, zeilers en trainers. Wil je daaraan toegevoegd worden, geef je dan op via de coördinator van de betreffende klasse. Er is ook een groepsapp met alle zeilers. En ook per regio nog een aparte groep. Opname in die groepen wijst zich vanzelf via de zeilers onderling.

Teams

De hoofdcoach en NTT-coaches halen op regelmatige basis de teams bij elkaar voor overleg over de onderlinge communicatie.

Verjaardagen zeilers

Per klasse bestaat een lijst met de verjaardagen van alle actieve zeilers. Het is de verantwoordelijkheid van het teamlid van de jarige om een groepsapp te starten en een gezamenlijk cadeautje voor iedere zeiler te regelen en in te kopen. Dit gebeurt dus buiten ouders om en alle actieve zeilers worden geacht eraan mee te doen, op deze manier is er voor elke zeiler eens per jaar een cadeautje voor dezelfde waarde. Het vaste bedrag is € 1,50 per

verjaardag per zeiler.

Bij verjaardagen die niet op een zeildag vallen, wordt het cadeautje op het eerstvolgende moment dat de zeilers bij elkaar zijn, gezamenlijk gegeven. De jarige deelt op hetzelfde moment iets lekkers uit.

Aanspreekpunt

Voor zeil technische vragen is de hoofdcoach het eerste aanspreekpunt voor de zeilers. hoofdcoach@dutchhighperformancesailing.nl M 06-2084 5674.

De NTT-zeilers gaan voor alle vragen naar hun eigen coach.

In het begin zullen er zeker nog vragen zijn. Neem hiervoor gerust contact op met ons!