Onboarding

INHOUDSOPGAVE

WELKOM 

Beste zeilouder, 

Welkom in de groep van 29er / Nacra 15 klasse ouders. Met dit bericht willen wij jullie graag  wegwijs maken in het reilen en zeilen van de organisatie. Hieronder een verzameling van tips,  tricks en tradities die in deze klasse in de loop der jaren is gegroeid en wordt gekoesterd.  

Namens de klasse en de ouders: Veel plezier in onze klasse en fair winds! 

ORGANISATIE KLASSE EN JAARAGENDA 

DHPS classes 

De klassen 29er, 49er FX, 49er, Nacra15 en Nacra17 zijn onderdeel van het Watersportverbond  Talentplan. Training en coaching voor 29er, 49er FX, 49er, Nacra15 en Nacra17 wordt georganiseerd  door de Dutch High Performance Classes (DHPSC) met steun van het Watersportverbond. 

Bestuur en commissies 

Hoofdcoach: Marc de Haas

NTT coach 29er: Dirk Bennen 

NTT coach 49er FX en 49er: Floris van der Werken

NTT coach Nacra15: Daniel Bramervaer 

Coördinator regio Noord: Dirk Nico Bennen 

Coördinator regio Midden/Zuid: Remco Hoeffnagel 

Bestuur DHPS 

Wat wordt er van je verwacht als ouder? 

De klasse kan niet draaien zonder actieve ouderparticipatie. Als ouder wordt verwacht dat je een aantal  keer per seizoen helpt bij de wedstrijden in Nederland. Hieronder enkele voorbeelden: - HP racemanagementteam bij wedstrijden. De inzet wordt per wedstrijd geïnventariseerd door  de wedstrijdcoördinator. Hulp van ouders is gewenst voor onder andere de volgende  activiteiten: 

- Op wedstrijddagen half uur vóór de voorbespreking koffieapparaat in de  caravan aanzetten – groot pak Douwe Egberts grove maling filterkoffie  meenemen en erin doen en zorgen voor koffie voor de volgende dag 

- Caravan op orde brengen nadat iedereen het water op is 

- Bij launchen: (bij de DYR) emmer met gele hesjes en scanapparaat ophalen bij  het race office, na signaal launchevlag hijsen en alle talies scannen. Als iedereen  het water op is: doorgeven aan het HP-wedstrijdcomité op het water en de  emmer terugbrengen naar het race comité.  

- Gedurende de dag: verantwoordelijk voor het opvangen van eerder  teruggekomen zeilers en via de HP Race Management Team WhatsApp groep  bevestigen dat een zeiler goed en veilig op de wal is aangekomen – let op:  zeilers dienen zichzelf af te melden bij de race office.  

- Bij terugkomst: emmer ophalen, alle zeilers uitchecken en afmelden.  

- Vervoer van boten en van de klasse caravan – onderdeel van de jaarplanning ouders.  - Deelname diverse bestuurscomité’s.  

Voorts wordt verwacht dat je, al dan niet met meerdere ouders, een aantal keer de coördinatie op je  neemt van een internationaal evenement. Hierbij organiseer je een aantal zaken van tevoren: - Accommodatie voor de groep 

- Logistiek (vervoer zeilers en boten plus ribs) 

- Financiële afwikkeling  

- Ondersteuning van de zeilers ter plekke (koken, helpen met lunchpakketjes, hulp igv nood) Dit kun je uiteraard ook gezellig samen met meerdere ouders doen☺ 

ALV 

De Algemene ledenvergadering, meestal eind januari in Scheveningen, stelt de jaaragenda vast.

Inschrijven internationale klasse en inschrijven nationale klasse 

Wanneer je mee wilt doen aan de training dienen de zeilers tevens lid te worden van de DHPSC (KO).  Dit is om administratieve kosten van de klasse te dekken. Opgeven gaat ook weer via de site.  

Om mee te kunnen doen aan internationale klasse evenementen, dien je lid te worden van de  internationale klasse. Let op zelf elke jaar in januari verlengen! 

- 29er - opgeven via deze link. 

- 49er – opgeven via deze link.  

- Nacra15 – opgeven via deze link.  

- Nacra17 – opgeven via deze link. 

Het is gebruikelijk dat de stuurman/vrouw de aanmelding voor alle wedstrijden verzorgt en de kosten  verrekent met de bemanning.  

Selectieregelement 

Actuele regelement is te downloaden van de website van de klasse.  

Gedragsregels 

De zeilers zijn gehouden aan de Dutch High Performance Sailing Classes gedragsregels. Het is een  goed idee deze samen met de zeiler door te nemen. 

Instroom 

Gedurende het jaar is er een aantal transitionclinics voor zeilers die uit andere klassen instromen, en  ook datingdagen voor zeilers die een maatje zoeken. Deze worden op de website bij de betreffende  agenda bekend gemaakt. Zegt het met enthousiasme voort! 

Sponsoring 

Kijk voor de regels met betrekking tot plaatsing logo’s etcetera op de International Class Rules per  klasse.

TRAININGEN 

Trainingsprogramma 

Onder dit programma trainen de kinderen het gehele jaar door in de weekenden; zowel op zaterdag als op zondag. Overzicht van de data is te vinden op de site. De meeste trainingen  vinden in Medemblik plaats. Echter van tijd tot tijd wordt er ook op andere plaatsen gezeild.  Rondom de DYR bijvoorbeeld vaak in Workum en tevens in Scheveningen. Gedurende de  winterperiode wordt er grotendeels doorgezeild; dit gebeurt echter in de regio in de  zogenaamde Regionale Trainings Centers (RTC); voor de zeilers uit het noorden van het land op 

het Sneekermeer en voor de zeilers in de regio Midden en West op de Braassemermeer.  De trainingen beginnen normaal gesproken om 10 uur ’s morgens (boten dienen dan opgetuigd  te zijn) en zijn doorgaans tussen 16:00 en 17:00 uur afgelopen.  

Opgeven voor trainingen 

Wanneer de zeilers meetrainen met het nationale team kun je ofwel een blok trainingen afnemen  (verplicht voor het Nationale Training Team) of je kunt een 10 ritten kaart kopen. Het door  DHPSC vastgestelde programma vormt de kern van het High Performance Opleidingsplan.  Opeenvolgende trainingsweekeinden zullen opeenvolgende onderwerpen hebben. Het meest  efficiënte traject is daarom het volgen van alle trainingsweekeinden. Gedetailleerde info hierover  plus de prijzen is ook te vinden op de site. 

Overnachtingen Medemblik 

Tijdens de trainingen in Medemblik kan overnacht worden in het Regattacenter. De kinderen  dienen zelf de volgende zaken mee te nemen: dekbed of slaapzak, hoeslaken, kussen,  toiletspullen en handdoek. Verder is er daar een volledig ingerichte keuken en kunnen de zeilers  zelf koken of eten opwarmen dat ze van thuis mee hebben gekregen. Vaak wordt er ook met  een paar groepen afgesproken om samen te eten of te koken. 

Let op: Het is geen hotel: de zeilers worden geacht zelf de keuken en de slaapplaatsen op te  ruimen en schoon achter te laten. Aanmelden vanaf februari 

Boeken dient op voorhand te geschieden via Google docs. In februari zullen de zeilers  uitgenodigd worden om via een link naar Google docs hun beschikbaarheid op te geven. Boeken  kan (indien plaats beschikbaar) tot en met de woensdag voorafgaande aan het verblijfsweekend.  Afrekening geschiedt per maand via factuur. De zeiler dient zijn email (voor factuur) op te geven  alsmede telefoonnummer ouders (voor veiligheid). 

Boekingen worden op donderdagochtend verwerkt, dus wijziging daarna is betalen. 

Overnachtingen Scheveningen 

Overnachten in het gebouw van de Topzeilacademie is helaas niet mogelijk. De zeilers zijn  aangewezen op Airbnb en hostels in Scheveningen en Den Haag. Op tijd boeken is zeer  wenselijk.

31 januari 2020 7 

WEDSTRIJDEN 

Binnenlandse wedstrijden 

United4 wedstrijden 

De twee in het voorjaar – april in Medemblik en mei in Workum – maken deel uit van de NTT selectie voorjaar. De twee in september – eerste in Workum en laatste in Medemblik – maken  deel uit van de NTT-selectie najaar. Boek op tijd accommodatie als dat nodig is.  Op It Soal zijn chalets, camper/kampeerplekken en een jachthaven.  

Bij het Regatta Center in Medemblik is ook een jachthaven en er is een beperkt aantal  camper/kampeerplekken op de groenstrook. Let erop dat je op tijd ter plaatse bent (reserveren  tijdens de events is niet mogelijk) en na betaling de code van het washok krijgt. Ook zijn er  diverse hotels in Workum en Medemblik.  

Dutch Youth Regatta – Hemelvaartweekend Workum 

De DYR is de selectie voor de World Sailing Youth Worlds in de zomer.  

Het bijhouden van de tallies gebeurt per zeilklasse door twee per dag onderling aan te wijzen  beachmasters (=ouders). Zij halen bij het race comité een emmer met oranje hesjes, een marifoon  en het scanapparaat op. Als de launchvlag en de klassevlaggen worden gehesen, wordt  begonnen met het scannen van elke zeiler. Na het launchen van de laatste zeilers, de emmer met  de scanner, hesjes en marifoon inleveren bij het racecomité. ’s Middags herhaalt deze procedure  zich in omgekeerde volgorde.  

Open Dutch Sailing Championship – september Medemblik 

Vindt altijd in het derde weekend van september plaats en maakt deel uit van de najaarsselectie voor het NTT (zie website) en de ODSC is selectie voor de World Sailing Youth Worlds in de  winter. 

Boterletter 

Laatste wedstrijd van het seizoen op de Rotterdamse Zeilvereniging. Gezellig, kneuterig klein en  koud!  

Buitenlandse evenementen 

In het trainingsprogramma is ruimte opgenomen om deel te nemen aan een aantal evenementen  in het buitenland. Hierbij gaat het om trainingsweken, Eurocup 29er series, Super Series Nacra15,  Europese en Wereldkampioenschappen, alsmede andere internationale regatta’s. Deelname  gaat in overleg met de coach en/of via kwalificatie en wordt aan het begin van het seizoen  vastgelegd. Voor assistentie van ouders bij deze evenementen, zie kopje ‘Wat wordt er van je  verwacht als ouder’ op pagina 4. 

Vervoer naar buitenlandse evenementen 

Vervoer zeilboten en RIB’s: coördinatie via de hoofdcoach. Er is altijd behoefte aan mensen met  een B of BE-rijbewijs met een auto die voldoende gewicht kan trekken.  

Vervoer personen: coördinatie wordt per event door ouders op zich genomen.

COMMUNICATIE  

Website 

Veel informatie is te vinden op de website. 

Email 

De hoofdcoach communiceert alleen via email en telefoon i.v.m. vastleggen informatie. Periodiek  wordt een Nieuwsbrief verstuurd door de hoofdcoach met informatie voor een periode van 4-6  weken. 

GroepsApps 

Voor de onderlinge communicatie is er een groepsapp met alle ouders, zeilers en trainers. Wil je  daaraan toegevoegd worden, geef je dan op via de coördinator van de betreffende klasse.  Er is ook een groepsapp met alle zeilers. En ook per regio nog een aparte groep. Opname in die  groepen wijst zich vanzelf via de zeilers onderling.  

Teams 

De hoofdcoach en NTT-coaches halen op regelmatige basis de teams bij elkaar voor overleg  over de onderlinge communicatie. 

Verjaardagen zeilers 

Per klasse bestaat een lijst met de verjaardagen van alle actieve zeilers. Het is de  verantwoordelijkheid van het teamlid van de jarige om een groepsapp te starten en een  gezamenlijk cadeautje voor iedere zeiler te regelen en in te kopen. Dit gebeurt dus buiten  ouders om en alle actieve zeilers worden geacht eraan mee te doen, op deze manier is er voor  elke zeiler eens per jaar een cadeautje voor dezelfde waarde. Het vaste bedrag is € 1,50 per 

verjaardag per zeiler.  

Bij verjaardagen die niet op een zeildag vallen, wordt het cadeautje op het eerstvolgende  moment dat de zeilers bij elkaar zijn, gezamenlijk gegeven. De jarige deelt op hetzelfde moment  iets lekkers uit.  

Aanspreekpunt 

Voor zeil technische vragen is de hoofdcoach het eerste aanspreekpunt voor de zeilers.  hoofdcoach@dutchhighperformancesailing.nl M 06-2084 5674. 

De NTT-zeilers gaan voor alle vragen naar hun eigen coach. 

In het begin zullen er zeker nog vragen zijn. Neem hiervoor gerust contact op met ons!